Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Στο σφυρί» για έως και 17 εκ. δολάρια μια Ferrari 250 GTO SWB California Spider

«Στο σφυρί» για έως και 17 εκ. δολάρια μια Ferrari 250 GTO SWB California Spider

Ένα από τα σπανιότερα και σίγουρα από τα πιο όμορφα δημιουργήματα στην ιστορία του Maranello, δημοπρατείται έχοντας σχεδόν εξασφαλίσει μια θέση στο top 10 των ακριβότερων αυτοκινήτων που έχουν πωληθεί ποτέ σε αντίστοιχη διαδικασία.

Μια Ferrari 250 GT SWB California Spider θα βρεθεί μεταξύ των ακριβοθώρητων τετράτροχων που «παρεπιδημούν» στην καθιερωμένη αμερικανική δημοπρασία του Amelia Island και η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένεται να φτάσει την τιμή των 17 εκ. δολαρίων (15,2 εκ. ευρώ).

Η Ferrari 250 GT SWB California Spider αποτελεί μία από τις μόλις 56 που κατασκευάστηκαν συνολικά από το είδος της το οποίο έχει κοντό μεταξόνιο, φέρει την υπογραφή του Scaglietti και διαθέτει τα χαρακτηριστικά καλυμμένα φωτιστικά σώματα, μια παράμετρος που την κατατάσσει στις ακόμα σπανιότερες 37 από το σύνολο που διαθέτουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Σε ότι αφορά τις προδιαγραφές της, η έκδοση με τον κοντό μεταξόνιο διαθέτει αναβαθμισμένο πλαίσιο, ανεξάρτητη ανάρτηση με ελικοειδή ελατήρια κα σωληνωτά ψαλίδια καθώς και σύστημα πέδησης με δισκόφρενα Dunlop και στους τέσσερις τροχούς. Το παζλ συμπληρώνει το σύστημα εξαγωγής με την υπογραφή της Abarth, οι χαρακτηριστικές ζάντες Borrani RW3591 με ελαστικά Pirelli Cinturato αλλά και όργανα με την υπογραφή της Veglia.

Η στερεοτυπικά κόκκινη -σε απόχρωση Rosso Cina- και πισωκίνητη ιταλίδα θεά εξοπλίζεται με ένα V12 3,0 λίτρων που αποδίδει 240 ίππους και ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.

Για την ιστορία, το «αντίτυπο» που θα δημοπρατηθεί με τον κωδικό VIN 2871 έχει στο βιογραφικό της και μια κινηματογραφική εμφάνιση δίπλα στη Soplhia Loren στην ταινία «Χθες, σήμερα, Αύριο» του Vitorio de Sica το 1963. Πρόκειται για την υπ’ αριθμόν 22 μονάδα παραγωγής η οποία ως καινούρια αγοράστηκε από τον Gianfranco Frattini και παρέμεινε στην ιδιοκτησία του για 17 χρόνια οπότε και πωλήθηκε σε ιδιωτική αγοραπωλησία στον Terzo Dalia. Το 1985 άλλαξε και πάλι χέρια περνώντας στο σημερινό ιδιοκτήτη της για να δημοπρατηθεί στις 11 Μαρτίου 2016 και για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Ferrari 250 GT SWB California Spider δεν είναι η πρώτη του είδους που δημοπρατείται –δεν θα μπορούσε άλλωστε με δεδομένη την σπανιότητά και την ιστορία της- με πιο πρόσφατη τη δημοπράτηση μιας «ίδιας» το 2015 στο Pebble Beach από τον οίκο Gooding & Company η οποία πωλήθηκε προς 16,83 εκ. δολάρια (15,34 εκ. ευρώ).

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024