Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Austin Mini Cooper S Sports: Ένα κομμάτι της τετράτροχης και μουσικής ιστορίας  της Βρετανίας

Austin Mini Cooper S Sports: Ένα κομμάτι της τετράτροχης και μουσικής ιστορίας της Βρετανίας

Εκτός από την αδιαμφισβήτητη αξία του ως συλλεκτικού κομματιού το συγκεκριμένο Austin Mini Cooper S του 1966 το οποίο δημοπρατείται το Δεκέμβριο τυγχάνει να κουβαλά και ένα κομμάτι της μουσικής ιστορίας της Βρετανίας μιας και ανήκε στον Brian Epstein και το Ringo Starr.


Είναι σπάνιες οι ευκαιρίες που ο πλειοδότης μιας δημοπρασίας έχει τη δυνατότητα να «χτυπήσει» ένα αντίστοιχο νταμπλ καθώς το συγκεκριμένο Austin Mini Cooper S Sports Saloon του 1966 εκτός από το αυταπόδεικτο της αξίας του ως ενός καλοδιατηρημένου δείγματος μιας από τις πλέον δημοφιλείς βρετανικές φίρμες, έχει να επιδείξει στον κατάλογο των πρώην ιδιοκτητών του, τον Ringo Starr αλλά και τον μάνατζερ των Beatles, Brian Epstein.

Για την ακρίβεια, ο Brian Epstein ήταν εκείνος που το αγόρασε καινούριο εν έτει 1966 μέσω της εταιρείας του. Στη συνέχεια, το διέθεσε στον Richard Starkey ή κατά κόσμον Ringo Starr o οποίος το κράτησε για περίπου ενάμιση χρόνο έως το 1968.

Στη συνέχεια τα ίχνη του αυτοκινήτου χάνονται για περίπου εννέα χρόνια, μέχρι την εκ νέου αγορά του το 1977 από τον πατέρα του τρέχοντος ιδιοκτήτη του όπου και παρέμεινε μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ανακατασκευαστεί πλήρως το 1991 αλλά και έχει να επιδείξει μια σειρά από συμμετοχές σε αφιερωματικές εκθέσεις και εκδηλώσεις με αντικείμενο τους Beatles.

Ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του, εκτός από τα παραπάνω για τα οποία εκτιμάται ότι θα πρέπει να καταβάλλει από 118.000 έως 157.000 δολάρια θα αποκτήσει και δύο αυθεντικά «αυτόγραφα» των Ringo Starr και Brian Epstein μιας και οι υπογραφές αμφοτέρων βρίσκονται στα χαρτιά που συνοδεύουν το αυτοκίνητο.

auto.in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024