Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύστημα υγραεριοκίνησης από την Viagas

Σύστημα υγραεριοκίνησης από την Viagas

Οι συχνές ερωτήσεις των αναγνωστών του in.gr για τη μετατροπή ενός αυτοκινήτου σε υγραεριοκίνητο και η δεδομένη -και εντυπωσιακή- διαφορά στην τιμή των δύο καυσίμων, μας παρακίνησε να παρακολουθήσουμε από κοντά τη διαδικασία μετατροπής σε μια από τις νεώτερες και πιο σύγχρονες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Γιάννης Καλογερόπουλος

Η εταιρεία


Για την περιγραφή της μετατροπής απευθυνθήκαμε στη Viagas (www.viagas.gr) που αποτελεί τη νέα δραστηριότητα της Βιαμάρ AE, του επίσημου εισαγωγέα των αυτοκινήτων Skoda στην Ελλάδα. Με ένα ευρύ δίκτυο, το οποίο βρίσκεται σε ανάπτυξη αλλά μετρά ήδη 23 σημεία εξυπηρέτησης, η Viagas επεκτείνει σταδιακά την παρουσία της σε όλη τη χώρα.

Σύστημα υγραεριοκίνησης

Το συγκεκριμένο σύστημα υγραεριοκίνησης είναι 4ης γενιάς και προέρχεται από την ιταλική εταιρεία OMVL και τοποθετείται σε ατμοσφαιρικούς ή turbo κινητήρες βενζίνης, αποκλειστικά πολλαπλού ψεκασμού. Στο άμεσο μέλλον θα συνδυάζεται και με μοτέρ άμεσου ψεκασμού, με τα πρώτα δοκιμαστικά κιτ να έχουν ήδη τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα με κινητήρες ανάλογης τεχνολογίας.

Η συγκεκριμένη μετατροπή αφορά όλα τα μοντέλα της ελληνικής αγοράς που εναρμονίζονται με τις παραπάνω προϋποθέσεις και όχι αποκλειστικά μοντέλα του ομίλου VW.

Διάρκεια μετατροπής

Ο χρόνος εγκατάστασης του συστήματος υγραερίου δεν υπερβαίνει τη μία εργάσιμη ημέρα, ή αν θέλετε τις οχτώ ώρες. Ωστόσο, η παράδοση του αυτοκινήτου γίνεται την δεύτερη ή τρίτη μέρα καθώς η Viagas οδηγεί στο ΚΤΕΟ το αυτοκίνητό σας για τον απαραίτητο, από το νόμο, έλεγχο και αναλαμβάνει την έκδοση της νέας άδειας κυκλοφορίας στην οποία αναγράφεται ως δεύτερο καύσιμο το υγραέριο. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εταιρεία παρέχει στον πελάτη της αυτοκίνητο αντικατάστασης.

Κόστος μετατροπής – Χρηματοδότηση

Το κόστος του κιτ υγραεριοκίνησης διαμορφώνεται ανάλογα με το μοντέλο, με τις παραμέτρους υπολογισμού του να αφορούν τον κυλινδρισμό και την ιπποδύναμη του κινητήρα. Έτσι, η τιμή κυμαίνεται από 1.500 έως 2.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει και η δυνατότητα αποπληρωμής σε 24 άτοκες δόσεις.

Εγγύηση – Συντήρηση

Η εργοστασιακή εγγύηση που συνοδεύει τις μετατροπές της Viagas, από τη στιγμή της τοποθέτησης του συστήματος, είναι 24 μήνες. Όσον αφορά την προγραμματισμένη συντήρηση, αυτή επαναλαμβάνεται κάθε 20.000 χιλιόμετρα και τα αναλώσιμα τα οποία καλείστε να αντικαταστήσετε είναι δύο φίλτρα, κόστους 20-30 ευρώ.

auto.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024