Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων εξελίσσει η ZF

Αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων εξελίσσει η ZF

Το πρώτο αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων, που προορίζεται για επιβατικά οχήματα και μπορεί να υποστηρίξει τόσο υβριδικούς συνδυασμούς όσο και τετρακίνητες προτάσεις, παρουσίασε η ZF.

Ένα ακόμη βήμα προς την οικονομία καυσίμου και την εξοικονόμηση ενέργειας πραγματοποιεί η ZF, εξελίσσοντας το πρώτο αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας το οποίο προορίζεται για επιβατικά οχήματα.

Η νέα μονάδα έχει τη δυνατότητα να συνδυαστεί τόσο με υβριδικά σύνολα όσο και με τετρακίνητες προτάσεις, υποστηρίζοντας ένα εύρος απόδοσης ροπής που ξεκινά από τα 280 Nm και φτάνει έως και τα 480 Nm.

Το 9ΗP, όπως είναι η κωδική του ονομασία, ξεχωρίζει για τις ιδιαίτερα συμπαγείς διαστάσεις του και φυσικά για την οικονομία καυσίμου που εξασφαλίζει, η οποία σύμφωνα με την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία μπορεί να φτάσει μέχρι και το 16%.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι με την έκτη σχέση ενός «συμβατικού» αυτόματου κιβώτιου και στην ταχύτητα των 120 χλμ./ώρα ένας κινητήρας «γυρίζει» στις 2.600 σ.α.λ., ενώ με την ένατη σχέση του «9HP» της ZF ο ρυθμός περιστροφής του ίδιου μοτέρ μειώνεται στις 1.900 σ.α.λ.

Να θυμίσουμε ότι στην ΖF ανήκει και το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο που συναντάμε σήμερα σε όλη την γκάμα της BMW, από τη νέα Σειρά 1 μέχρι και την υπερπολυτελή Σειρά 7.

auto.in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024