Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Euro NCAP: Βροχή… αστέρων στις νέες δοκιμές πρόσκρουσης

Euro NCAP: Βροχή… αστέρων στις νέες δοκιμές πρόσκρουσης

Με εξαίρεση το Dacia Lodgy, όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που συμμετείχαν στις νέες δοκιμές πρόσκρουσης κατάφεραν να αποσπάσουν την ανώτερη διάκριση των πέντε αστέρων.

Την εντυπωσιακή πρόοδο των νέων αυτοκινήτων, σε επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, μαρτυρούν τα αποτελέσματα των νέων δοκιμών πρόσκρουσης του Euro NCAP.

Δεκατέσσερα από τα δεκαπέντε οχήματα που συμμετείχαν σε αυτές κατάφεραν να αποσπάσουν την ανώτερη διάκριση των πέντε αστέρων.

Αναλυτικότερα, μόνο το Dacia Lodgy απέτυχε να διακριθεί στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού, καθώς στη διαδικασία των μετωπικών συγκρούσεων το πλαίσιο παρουσίασε σημαντικές παραμορφώσεις, ενώ έλαμψαν δια της απουσίας τους και τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας.

Αντιθέτως, οι συμπαγείς διαστάσεις των Ford Fiesta και Fiat 500L δεν αποτέλεσαν εμπόδιο για τους μοναδικούς εκπροσώπους της κατηγορίας των supermini, καθώς και οι δύο προτάσεις απέσπασαν τα πέντε αστέρια του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού.

Στην κατηγορία των μικρομεσαίων, το έβδομης γενιάς VW Golf βελτίωσε τη βαθμολογία του χάρη στα νέα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας με τα οποία εξοπλίζεται, ενώ εξίσου ασφαλείς αποδείχθηκαν και οι υπόλοιπες τρεις προτάσεις του γερμανικού ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών Skoda Rapid, Seat Leon και Seat Toledo.

Τα πέντε αστέρια της νέας A-Class δεν αποτέλεσαν έκπληξη, όπως άλλωστε και οι εξίσου εντυπωσιακές επιδόσεις των SUV που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο κύκλο δοκιμών του Euro NCAP.

Τα Ford Kuga, Opel Mokka, Mitsubishi Outlander, Hyundai Santa Fe, Range Rover και Subaru Forester εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αυξημένη απόσταση που διατηρούν από το έδαφος, αποσπώντας υψηλές βαθμολογίες στις μετωπικές και πλευρικές συγκρούσεις.

Tέλος, παρά το πρόσθετο βάρος των 350 κιλών, το V60 Plug-in Hybrid ακολούθησε το παράδειγμα της συμβατικής εκδοχής του, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και ταυτόχρονα τον άτυπο τίτλο του ασφαλέστερου plug-in αυτοκινήτου που έχει συμμετάσχει μέχρι σήμερα στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

auto.in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024