Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz C-Class 2014: Ελαφρύτερη, οικονομικότερη πολυτελέστερη

Mercedes-Benz C-Class 2014: Ελαφρύτερη, οικονομικότερη πολυτελέστερη

Η τέταρτη γενιά της  C-Class παρουσιάζει τα διαπιστευτήρια της με τα οποία θα επιχειρήσει να προβληματίσει τον ανταγωνισμό της με τρόπο ανάλογο της S-Class.


Η γερμανική φίρμα προσφέρει μια πρώτη ξενάγηση στη νέα C-Class, ξεκινώντας από τον εσωτερικό της κόσμο, εν όψει της επίσημης πρεμιέρας του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο του 2014.

Οι πρώτες επίσημες συστάσεις για την νέα C-Class κάνουν λόγο για το ελαφρύτερο αμάξωμα και πλαίσιο της κατηγορίας της ενώ σε ό,τι αφορά τις καινοτομίες εξοπλιστικές και μη, η Mercedes-Benz υπόσχεται την αίσθηση ενός αυτοκινήτου μεγαλύτερης κατηγορίας.

Τον παραπάνω ισχυρισμό, καλούνται να υποστηρίξουν μια σειρά από συστήματα και καινοτομίες που αφορούν κάθε πιθανή πτυχή του αυτοκινήτου σε επίπεδο άνεσης, ασφάλειας αλλά και εξοπλισμού.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί σε συστήματα και στοιχεία εξοπλισμού που αφορούν την τυπική διάσταση ενός αυτοκινήτου, όπως, μεταξύ άλλων, το head-up display και η νέα, πολλαπλών συνδέσμων, ανάρτηση η οποία υπόσχεται περισσότερη άνεση και ευελιξία, αλλά και σε ό,τι αφορά τα περιφερειακά τα οποία συντονίζονται με τις τεχνολογικές επιταγές της εποχής όπως η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη των επτά ιντσών του infotainment και το touchpad.

Την τεχνολογική υπεροπλία συμπληρώνουν στοιχεία όπως η δυνατότητα επιλογής της πρώτης αερανάρτησης στην κατηγορία, το έξυπνο σύστημα κλιματισμού το οποίο εκτός από λειτουργίες ιονισμού και αρωματισμού του θαλάμου επιβατών διαθέτει και την ικανότητα αυτορύθμισης βάσει των δεδομένων του GPS, αλλά και εξελιγμένες εφαρμογές που αφορούν την ασφάλεια, όπως ο έξυπνος αισθητήρας που απενεργοποιεί αυτομάτως τον αερόσακο του συνοδηγού όταν εντοπίσει παιδικό κάθισμα.

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση του εσωτερικού, αυτό που κυριαρχεί είναι η πλήρως ανασχεδιασμένη κονσόλα η οποία εκτός από τις παραπάνω νέες τεχνολογικές εφαρμογές με επίκεντρο την νέα οθόνη, υπόσχεται ακόμα υψηλότερης ποιότητας υλικά και καλύτερη συναρμογή σε ένα κομψό μείγμα.

Τις πρώτες επίσημες συστάσεις για το τετράθυρο μοντέλο των Γερμανών συμπληρώνουν οι προδιαγραφές που αφορούν την κατασκευή του πλαισίου, του αμαξώματος και των υπόλοιπων μερών που χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου θα περιορίσουν το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου έως και 100 κιλά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο οικονομίας, άνεσης και ευελιξίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η νέα C-Class αναμένεται να αύξησει το μήκος κατά περίπου δέκα εκατοστά, διαχωρίζοντας την θέση της απο την CLA και παράλληλα εξασφαλίζοντας περισσότερη ευρυχωρία στο θάλαμο επιβατών αλλά και επιπλέον χωρητικότητα στο πορτ μπαγκάζ που αναμένεται να ξεπερνά τα 500 λίτρα.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης

Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης για τον τελικό του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος πόλο ανδρών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024