Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes S-Class Guard: Η τέχνη της προστασίας

Mercedes S-Class Guard: Η τέχνη της προστασίας

Βασισμένη στη νέα Mercedes-Benz S-Class, η S 600 Guard υπόσχεται απόλυτη προστασία από οποιαδήποτε απειλή.


Ένα ακόμη μέλος στην οικογένεια των μοντέλων Guard προσθέτει η Mercedes-Benz, προσφέροντας αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη γκάμα θωρακισμένων αυτοκινήτων στον πλανήτη.

Όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος της, η S 600 Guard έχει βασιστεί στη νέα γενιά της S-Class, συνδυάζοντας τις ανέσεις μιας υπερπολυτελούς μπερλίνας με τα υψηλά επίπεδα προστασίας που οφείλει να προσφέρει ένα θωρακισμένο όχημα.

Τα πλεονεκτήματα της S 600 Guard προκύπτουν από τις ενισχύσεις που έχει δεχθεί το πλαίσιο αλλά και το αμάξωμα κατά τη διαδικασία της παραγωγής και την αριστοτεχνική ενσωμάτωση όλων των στοιχείων ασφαλείας.

Τις κοιλότητες που δημιουργούνται ανάμεσα στο πλαίσιο και τις εξωτερικές επιφάνειες του αμαξώματος καλύπτει το ειδικών προδιαγραφών ατσάλι. Την ίδια στιγμή τμήματα από συνθετικά υλικά, όπως το αραμίδιο ή το Kevlar, εξασφαλίζουν πρόσθετη ασφάλεια.

Τα κρύσταλλα αποτελούν ένα ακόμη στοιχείο της προστασίας που είναι ικανή να προσφέρει η S 600 Guard. Στην εσωτερική τους πλευρά διαθέτουν πολυκαρβονική επίστρωση που αποτρέπει τον θρυμματισμό τους, ενώ παρά το αυξημένο πάχος τους, δεν έχει περιοριστεί η ορατότητα.

Η προστασία που παρέχεται δεν αφορά αποκλειστικά την επίθεση με κάποιο πυροβόλο όπλο αλλά και από εκρηκτικούς μηχανισμούς, ακόμα και όταν αυτοί τοποθετηθούν σε πολύ κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητο.

Στα παραπάνω χαρακτηριστικά θα πρέπει να προσθέσουμε το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, το κύκλωμα παροχής οξυγόνου καθώς και το εύχρηστο σύστημα του συναγερμού έκτακτης ανάγκης.

Άλλωστε, χάρη στις προδιαγραφές ασφαλείας που συγκεντρώνει, η S 600 Guard αποτελεί το πρώτο επιβατικό όχημα που τοποθετείται στην κορυφαία βαθμίδα προστασίας VR9.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προσθέσουμε πως για την κίνηση της S 600 Guard φροντίζει ένας δωδεκακύλινδρος κινητήρας βενζίνης απόδοσης 530 ίππων. Τα 830 Nm ροπής μεταδίδονται στους πίσω τροχούς με τη βοήθεια ενός αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων, ενώ εξαιτίας του αυξημένου βάρους, η μέγιστη ταχύτητα κίνησης περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα.

Για τον ίδιο λόγο, βελτιωτικές παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί τόσο στην αερανάρτηση του αυτοκινήτου όσο και στο σύστημα πέδησης, όπως άλλωστε και στον τρόπο λειτουργίας του ESP.

Με τη σειρά τους, τα ειδικών προδιαγραφών run flat ελαστικά της Michelin, διαθέτουν ένα πρόσθετο σύστημα ελέγχου της πίεσης, ενώ σε περίπτωση κλαταρίσματος επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να συνεχίσει την πορεία του για τουλάχιστον 30 χιλιόμετρα.

Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο κατάλογος με τις εφαρμογές ενεργητικής ασφάλειας με τις οποίες εξοπλίζεται η S 600 Guard. Στο πλαίσιο του Intelligent Drive, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει έστω και προαιρετικά όλα τα διαθέσιμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως το ενεργό cruise control με λειτουργία Stop&Go.

Τέλος, σε επίπεδο άνεσης, μια σειρά εξοπλιστικών χαρακτηριστικών που προσφέρονται αποκλειστικά για την οικογένεια των μοντέλων Guard, υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία, είτε ταξιδεύεις στη θέση του συνοδηγού είτε σε ένα από τα πίσω καθίσματα.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024