Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volvo Triple Boost Technology: Ισχύς εν τη ενώσει

Volvo Triple Boost Technology: Ισχύς εν τη ενώσει

Ενσωματώνοντας δύο συμβατικούς υπερσυμπιεστές και έναν ηλεκτρικό, ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας Drive-Ε της Volvo ξεπερνά σε ισχύ τους 450 ίππους.


Σε συνέχεια του ιδιαίτερα επιτυχημένου εμπορικού λανσαρίσματος της οικογένειας των νέων, τετρακύλινδρων κινητήρων βενζίνης και diesel τεχνολογίας Drive-E, η Volvo έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα πολλά υποσχόμενο κεφάλαιο στην εξελικτική πορεία των συγκεκριμένων κινητήριων συνόλων.

Ο λόγος για το Ηigh Performance Drive-E Powertrain Concept, που αν και βασίζεται σε έναν τετρακύλιδνρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,0 λίτρων, η απόδοσή του ξεπερνά σύμφωνα με τη σουηδική φίρμα τους 450 ίππους.

«Όταν λανσάραμε την οικογένεια κινητήρων Drive-E, σκοπός ήταν να προσφέρουμε τους πιο προηγμένους τετρακύλινδρους κινητήρες στην αυτοκινητοβιομηχανία βάσει των εκπομπών ρύπων και την κατανάλωση καυσίμου και σε συνάρτηση με την απόδοση και την ομαλή λειτουργία», δήλωσε ο Dr. P. Mertens, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης του Volvo Car Group.

To 450 ίππων High Performance Drive-E Powertrain Concept, βασίζεται σε μια σειρά τεχνολογιών που δεν συναντάται σε τετρακύλινδρους κινητήρες. Το μοτέρ ενσωματώνει δύο υπερσυμπιεστές σε παράλληλη διάταξη, οι οποίοι τροφοδοτούνται από έναν τρίτο, ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή.

Ο συμπιεσμένος αέρας από την ηλεκτροκίνητη μονάδα αντί να κατευθύνεται απευθείας στους κυλίνδρους, αξιοποιείται για τη λειτουργία των δύο συμβατικών υπερσυμπιεστών. Τέλος, την τροφοδοσία καυσίμου αναλαμβάνουν δύο αντλίες που αναπτύσσουν πίεση 250 bar.

O παραπάνω συνδυασμός εξαλείφει, μεταξύ άλλων, το φαινόμενο της υστέρησης που παρουσιάζουν κινητήρια σύνολα, τα οποία εφοδιάζονται με έναν και μόνο υπερσυμπιεστή καυσαερίων.

«Ήταν ένα ιδιαίτερα συναρπαστικό project, καθώς συνδυάσαμε καινοτόμες τεχνολογίες στην ίδια εφαρμογή και το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικός κινητήρας με υψηλή απόδοση και άμεση απόκριση.

«Πάνω απ’ όλα, το συμπαγές μέγεθός του βελτιώνει την κατανομή του βάρους μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα και περιορίζει το κέντρο βάρους, δύο παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την οδική συμπεριφορά, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για ένα αγωνιστικό αυτόκινητο ή μια συμβατική πρόταση», πρόσθεσε ο Μ. Εvensson, επικεφαλής του τμήματος αγωνιστικών κινητήρων της Volvo Polestar Racing.

auto.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024