Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW M4 Concept Iconic Lights: Φωτίζοντας το μέλλον

BMW M4 Concept Iconic Lights: Φωτίζοντας το μέλλον

Την τεχνολογία του laser για τη δημιουργία αποδοτικότερων φωτιστικών σωμάτων αξιοποιεί η BMW, αποκαλύπτοντας στην έκθεση καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας του Las Vegas την πρωτότυπη και ιδιαίτερα… φωτεινή M4.


To ιδιαίτερα… φωτεινό μέλλον της BMW αποκαλύπτει η M4 Concept Iconic Lights, η οποία ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σε ό,τι αφορά τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας laser.

Καταναλώνοντας έως και 30% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τις μέχρι σήμερα γνωστές και ευρέως διαδεδομένες τεχνολογίες φωτισμού, τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας laser της πρωτότυπης BMW M4 διαθέτουν 10 φορές μεγαλύτερη ένταση.

Το γεγονός αυτό εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια κατά την οδήγηση στο σκοτάδι, καθώς η εμβέλεια των προβολέων φτάνει έως και τα 600 μέτρα.

Ωστόσο, η αυξημένη αποδοτικότητα των φωτιστικών σωμάτων της BMW M4 Concept Iconic Lights δεν επιτυγχάνεται αποκλειστικά με τη χρήση της τεχνολογίας του Laser, αλλά και με τη συμβολή συστημάτων που υποστηρίζουν τη λειτουργίας τους.

Για παράδειγμα οι πληροφορίες που παρέχει το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης αξιοποιούνται με τέτοιο τρόπο ώστε οι προβολείς να κατευθύνουν το… βλέμμα τους π.χ. στο εσωτερικό μιας στροφής πριν ακόμη ο οδηγός στρίψει το τιμόνι.

Παράλληλα με τη βοήθεια μιας κάμερας υπερύθρων, εντοπίζονται και φωτίζονται στο σκοτάδι, χωρίς ωστόσο να θαμπώνονται, πεζή και ζώα που βρίσκονται σε απόσταση που δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα.

Οι πληροφορίες που συγκεντρώνοντα μέσω της υπέρυθρης κάμερας υποστηρίζουν μία ακόμα λειτουργία των «έξυπνων» φωτιστικών σωμάτων της πρωτότυπης BMW M4, η οποία ενεργοποιείται σε περιπτώσεις που το πλάτος του δρόμου μειωθεί, απεικονίζοντας το πλάτος του αυτοκινήτου σε σχέση με τα όρια του ασφαλούς περάσματος για αυτό.

Εξίσου σημαντική για την άνεση και την ασφάλεια είναι και η προβολή των σημαντικότερων πληροφοριών στον δρόμο, εξασφαλίζοντας πως η προσοχή και το βλέμμα του οδηγού δεν πρόκειται να αποσπαστούν.

Τέλος, για τα πίσω φωτιστικά σώματα της M4 Concept Iconic Lights, η BMW έχει χρησιμοποιήσει την τεχνολογία των OLED, δημιουργώντας διαφορετικά φωτιστικά και σχεδιαστικά μοτίβα, ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που έχει επιλεγεί από τον οδηγό.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024