Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Volvo υπόσχεται να καταργήσει -εντελώς- τα κλειδιά αυτοκινήτου από το 2017

Η Volvo υπόσχεται να καταργήσει -εντελώς- τα κλειδιά αυτοκινήτου από το 2017

Η σουηδική φίρμα υποκαθιστά την έννοια του παραδοσιακού ή μη κλειδιού με μια εφαρμογή μέσω smartphone η οποία θα λειτουργεί ως ψηφιακό κλειδί και θα είναι εμπορικά διαθέσιμη για μοντέλα της από το 2017.

Η σουηδική φίρμα προανήγγειλε την πρόθεσή της να γίνει η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο που θα καταργήσει εντελώς τα κλειδιά από το 2017, μεταφέροντας τη λειτουργία ενός παραδοσιακού ή έξυπνου κλειδιού ως μέσου ανοίγματος και εκκίνησης ενός αυτοκινήτου στα smartphones.

Σύμφωνα με τις συστάσεις της Volvo, αντί κλειδιών ή “key fobs” όπως ονομάζονται τα νέας τεχνολογίας έξυπνα κλειδιά που ανοίγουν και εκκινούν το αυτοκίνητο αυτόματα, οι ιδιοκτήτες Volvo θα αποκτούν πρόσβαση σε μια εφαρμογή smartphone η οποία θα λειτουργεί ως ένα ψηφιακό κλειδί.

Το ψηφιακό κλειδί-εφαρμογή θα αξιοποιεί τεχνολογία Bluetooth προσφέροντας στους οδηγούς Volvo ακόμα περισσότερη ευελιξία, καθώς θα μπορούν να κάνουν όλα όσα κάνουν και με ένα παραδοσιακό κλειδί όπως κλείδωμα/ξεκλείδωμα, άνοιγμα πορτ μπαγκάζ και εκκίνηση κινητήρα μέσω του κινητού τους –και όχι μόνο.

Η νέα αυτή τεχνολογία θα δίνει επίσης τη δυνατότητα πρόσβασης σε περισσότερα από ένα αυτοκίνητα Volvo σε διαφορετικές τοποθεσίες ανάλογα με τις ανάγκες μετακίνησης τους και όπως θα επιβάλλει στο μέλλον ένα εξελιγμένο μοντέλο μετακίνησης.

Επίσης, δυνητικά οι μελλοντικοί οδηγοί Volvo θα μπορούν μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής να νοικιάσουν και να πληρώσουν την ενοικίαση ενός Volvo οπουδήποτε στον κόσμο, παραλαμβάνοντας στο κινητό τους άμεσα το ψηφιακό κλειδί του αυτοκινήτου που νοίκιασαν . Όταν θα φτάνουν στον προορισμό τους, το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι να εντοπίσουν το στίγμα του αυτοκινήτου μέσω GPS, αποφεύγοντας τις ενοχλητικές ουρές και βαρετές διατυπώσεις στα γκισέ εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων σε πολυσύχναστα αεροδρόμια και λιμάνια.

Επίσης, όπως σημειώνει η σουηδική φίρμα, το ψηφιακό κλειδί-εφαρμογή ενός αυτοκινήτου θα δίνει τη δυνατότητα χρήσης του από περισσότερους του ενός χρηστών, με δεδομένο ότι συνήθως ένα οικογενειακό αυτοκίνητο χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους.

«Στη Volvo δεν εξελίσσουμε τεχνολογία «για την τεχνολογία». Οι νέες τεχνολογίες που παρουσιάζουμε θα πρέπει να κάνουν ευκολότερη τη ζωή των πελατών μας και να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση του χρόνου τους. Οι συνήθειες μετακίνησης μεταβάλλονται, μεταβάλλοντας και τις ανάγκες των πελατών μας που απαιτούν ένα εύκολο τρόπο πρόσβασης στα αυτοκίνητά τους. Η καινοτόμος τεχνολογία μας ψηφιακού κλειδιού έχει τη δυνατότητα να αλλάξει εντελώς τον τρόπο πρόσβασης και τον τρόπο που «μοιραζόμαστε» τα αυτοκίνητα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Henrik Green, επικεφαλής για τη στρατηγική εξέλιξης νέων προϊόντων στη Volvo για την νέα τεχνολογία η οποία πολύ σύντομα θα περάσει στην «πραγματικότητα».

Όπως ανακοινώνει η Volvo, από την άνοιξη του 2016 η συγκεκριμένη τεχνολογία θα ενσωματωθεί δοκιμαστικό στο στόλο της εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων Sunfleet στο αεροδρόμιο του Gothenburg, ενώ από το 2017 το ψηφιακό κλειδί θα ξεκινήσει την «εμπορική του πορεία» αρχικά σε ένα περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

auto.in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024