Η Audi εγκαινιάζει το πρώτο σύστημα «επικοινωνίας» αυτοκινήτων με φωτεινούς σηματοδότες

Η Audi εγκαινιάζει το πρώτο σύστημα «επικοινωνίας» αυτοκινήτων με φωτεινούς σηματοδότες
Το σύστημα Traffic Light Information είναι το πρώτο του είδους του που τίθεται σε ευρεία χρήση για το κοινό και αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς το αυτόνομο μέλλον  
H Audi εγκαινιάζει το πρώτο ευρείας χρήσης σύστημα «επικοινωνίας» αυτοκινήτων με φωτεινούς σηματοδότες το οποίο θα εξοπλίζει ορισμένα Α4, Q7 και Allroad μοντέλα και αρχικά θα λειτουργεί αποκλειστικά στην περιοχή του Las Vegas.

Παρά τους γεωγραφικούς περιορισμούς στη λειτουργία του, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το σύστημα Traffic Light Information της Audi αποτελεί πρωτιά για την αυτοκινητοβιομηχανία μιας και είναι το πρώτο του είδους που τίθεται προς χρήση στο ευρύ κοινό.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του, το Traffic Light Information αξιοποιεί τη σύνδεση δεδομένων LTE του infotainment, «κατεβάζοντας» ουσιαστικά δεδομένα για τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών οι οποίοι εξοπλίζονται επίσης με τεχνολογία εκπομπής σημάτων.

Στη συνέχεια τα αυτοκίνητα που διαθέτουν τη συγκεκριμένη λειτουργία εμφανίζουν στο κεντρικό ψηφιακό πίνακα οργάνων ή στο head-up display ένα μήνυμα με αντίστροφη μέτρηση για το χρονικό διάστημα που απαιτείται προκειμένου, απλά, το φανάρι να ξαναγίνει πράσινο.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, με αυτόν τον τρόπο, το συγκεκριμένο σύστημα βοηθά στον περιορισμό του άγχους του οδηγού. Σε δεύτερο χρόνο, αναμένεται να συνδυαστεί και με το σύστημα πλοήγησης ώστε να υποδεικνύεται στον οδηγό, ο πιο «γρήγορος» δρόμος βάσει της λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών ούτως ώστε εκτός από το προφανές, το Traffic Light Information να συνδράμει και σε μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.

Για την επικοινωνία των φωτεινών σηματοδοτών, η Audi συνεργάστηκε με τις τοπικές αρχές της Nevada προκειμένου να εγκατασταθεί η απαιτούμενη V2I (Vehicle to Infrastructure) τεχνολογία στους φωτεινούς σηματοδότες, ενώ το καινοτόμο σύστημα που προϋποθέτει επίσης συνδρομή στην υπηρεσία Connect Prime της Audi (με αντίτιμο 200 δολαρίων το εξάμηνο ή 500 το 18μηνο). Σε κάθε περίπτωση η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία θα επεκταθεί σύντομα και σε άλλες αμερικανικές πόλεις, ωστόσο όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της Audi για τις ΗΠΑ, Scott Keogh «οι εφαρμογές V2I όπως το Traffic Light Information αποτελούν σημαντικά εφόδια καθώς προχωράμε προς το αυτόνομο μέλλον».
Περισσότερες Παρουσιάσεις
Αγορά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΣΥΝΟΛΟ 2017 — 88.083
Δεκέμβριος 2017 — 5.396

Οι δέκα πρώτες εταιρείες σε πωλήσεις και το μερίδιό τους στην ελληνική αγορά το 2017

Εταιρεία Πωλήσεις %
TOYOTA 10026 11,4%
NISSAN 7194 8,2%
VOLKSWAGEN 6832 7,8%
OPEL 6644 7,5%
PEUGEOT 6503 7,4%
FIAT 6366 7,2%
SUZUKI 5364 6,1%
CITROEN 4107 4,7%
HYUNDAI 4038 4,6%
MERCEDES-BENZ 3920 4,5%

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ
Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2017
15.631.687

Publish read?
Yes
No