Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ford Fiesta 1.0 Black Edition: Στη

Ford Fiesta 1.0 Black Edition: Στη «σκοτεινή πλευρά» του φεγγαριού

Οδηγούμε στους βρετανικούς δρόμους το νέο Fiesta 1.0 Black Edition, που με απόδοση 140 ίππους και μια σειρά στοχευμένων βελτιώσεων χαρίζει περισσότερες συγκινήσεις, χωρίς να επιβαρύνει τον "λογαριασμό".

James Disdale

Οι νέες εκδόσεις του Fiesta, Red και Black Editions καταφέρνουν δίχως αμφιβολία να σε κάνουν να τις προσέξεις. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν μπορούν να εκπλήρωσουν στο δρόμο τις υποσχέσεις που δίνουν προσφέροντας μια ανάλογη οδηγική εμπειρία.

Για να το διαπιστώσουμε, απλώς αρπάξαμε τα κλειδιά ενός από τα πρώτα Black Edition που κυκλοφόρησαν και αφήσαμε πίσω μας το γραφείο.

Το μαύρο μεταλλικό χρώμα σε συνδυασμό με το κόκκινο φινίρισμα γύρω από την γρίλια, το χαμηλότερο τμήμα του προφυλακτήρα, τους εξωτερικούς καθρέπτες και την οροφή δημιουργούν μια πολύ ελκυστική αντίθεση, ωστόσο, οι ουσιαστικότερες αλλαγές βρίσκονται κάτω από το αμάξωμα.

Το Ford Fiesta Black Edition κάνει αισθητή την παρουσία του χάρη στην αντίθεση του μεταλλικού μαύρου χρώματος του αμαξώματος και του έντονου κόκκινου που βάφει την οροφή, τους καθρέφτες και «περιβάλλει» την κυψελοειδή γρίλια.

Ωστόσο, το Fiesta Black Edition δεν έχει να κάνει με τον οπτικό εντυπωσιασμό αλλά, κυρίως με την αναβάθμιση του κινητήρα του.

Ο καινοτόμος τρικύλινδρος EcoBoost κινητήρας του 1,0 λίτρου αποδίδει για την περίσταση 140 ίππους, 15 ίππους περισσότερους από πριν, ενώ η ροπή του ενισχύθηκε κατά 10 Nm φτάνοντας πλέον στα 210 Nm.

Χάρη σε αυτά τα μεγέθη, η Ford υποστηρίζει ότι η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 9,0 δευτερόλεπτα, αν και στα δικά μας χέρια το Fiesta Black Edition έδωσε την αίσθηση ακόμα ταχύτερου αυτοκινήτου απ΄ότι οι ισχυρισμοί του κατασκευαστή του αναφέρουν.

Ο μικρού κυβισμού κινητήρας δείχνει τις ικανότητες του ήδη από τις 1.500 σ.α.λ. εκπέμποντας έναν χαρακτηριστικό βρυχηθμό καθώς ο δείκτης στο στροφόμετρο ανεβαίνει.

Επιπλέον, το μηχανικό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων είναι ακριβές και χάρη στην διαφοροποιημένη και ιδιαίτερα καλή κλιμάκωσή του, σε βοηθά να αξιοποιήσεις ιδανικά την διαθέσιμη ισχύ.

Παράλληλα, η τοποθέτηση μιας σπορ ανάρτησης, κάνει το Fiesta εξαιρετικά ικανό και ευέλικτο στις ευθείες.

Το τιμόνι είναι γρήγορο και καλοζυγισμένο, ενώ, τόσο τα επίπεδα πρόσφυσης του Fiesta Black Edition όσο και οι κλίσεις του αμαξώματός του στις στροφές είναι αντάξια του παρουσιαστικού του.

Τέλος, σε αντίθεση με το κορυφαίο Fiesta ST των 182 ίππων, τα πλεονεκτήματα του Fiesta Black Edition σε επίπεδο ευελιξίας δεν αποβαίνουν σε βάρος της άνεσης που προσφέρει.

Auto Express

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024