Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Touran 1.4 TSI 2015: Με αριθμητικό πλεονέκτημα

VW Touran 1.4 TSI 2015: Με αριθμητικό πλεονέκτημα

Η ποιότητα και η τεχνολογία Passat, επιτρέπει στο μεγαλύτερο, πρακτικότερο και ελκυστικότερο Touran να θέσει εκ νέου τον πήχη στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων MPV.

Γιάννης Αδάναλης

Το μήκος του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 13 εκατοστά, το πλάτος κατά 4,1 εκατοστά και όμως το VW Touran στην τρίτη, κατά σειρά, γενιά του δείχνει πιο ελκυστικό από ποτέ.

Η εικόνα του δημοφιλέστερου MPV της ελληνικής αγοράς παραπέμπει -όχι τυχαία- στο VW Passat αποκαλύπτοντας παράλληλα τον σχεδιαστικό δρόμο τον οποίο πρόκειται να ακολουθήσει πολύ σύντομα και το νέο Golf.

Στοιχεία όπως οι παράλληλες προς το έδαφος γρίλιες της κεντρικής εισαγωγής αέρας και τα στενά φωτιστικά σώματα του μπροστινού τμήματος συνδέουν το Τouran με τις προτάσεις που η γερμανική φίρμα είτε έχει προσθέσει πρόσφατα στην γκάμα της είτε πρόκειται να κάνει στο προσεχές μέλλον.

Γνωρίζοντας, λοιπόν, πολύ καλά με τι έχεις να κάνεις, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του θαλάμου επιβατών, τα οποία μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις premium επιλογές της κατηγορίας, δεν θα πρέπει να σε ξαφνιάζουν.

Όλα δείχνουν τοποθετημένα στη σωστή θέση και με τον σωστό τρόπο, επιτρέποντας στον οδηγό να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα σε ένα περιβάλλον που φροντίζει από την πρώτη στιγμή να αναδείξει την πολυχρηστική του διάσταση.

Η υπερπροσφορά υποδοχών για μικροαντικείμενα είναι μόνο ένα δείγμα της προσπάθειας που έχει καταβάλει η VW ώστε να κάνει τη ζωή του οδηγού και των υπόλοιπων επιβατών ακόμα πιο εύκολη.

Θήκες δεν θα βρεις μόνο στη βάση της κεντρικής κονσόλας, στις πόρτες ή στη βάση των καθισμάτων αλλά και στο μέσο της οροφής, γεγονός που τις κάνει προσβάσιμες τόσο από την πρώτη όσο και από τη δεύτερη σειρά καθισμάτων.

Στην ποιότητα και την πρακτικότητα που διακρίνει το εσωτερικό του νέου Touran προσθέστε την πληρότητα που παρουσιάζει σε όλα τα επίπεδα ο εξοπλισμός του.

Στην έκδοση Advance, τη μοναδική που συνοδεύει τον κινητήρα βενζίνης των 1,4 λίτρων, οι προηγμένες εφαρμογές ενεργητικής ασφάλειας, όπως το City Emergency Braking, o ηλεκτρονικός κλιματισμός 3 ζωνών με αισθητήρα ποιότητας αέρα και αντιαλλεργιογόνα φίλτρα και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με την έγχρωμη οθόνη αφής των 6,5 ίντσων έρχονται να προστεθούν στους επτά αερόσακους, στο σύστημα δυναμικής ευστάθειας, στο ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (XDS), στις ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και στο σύστημα Easy Fold.

Το τελευταίο φροντίζει ώστε με μια απλή κίνηση του ενός χεριού, το Touran να αποκτήσει τρίτη σειρά καθισμάτων και συνολικά επτά απολύτως λειτουργικές θέσεις, μιας και ο χώρος που αναλογεί στα κάτω άκρα των επιβατών που θα βρεθούν να ταξιδεύουν εκεί, που υπό άλλες συνθήκες θα φιλοξενούνταν αποσκευές, έχει αυξηθεί κατά 5,4 εκατοστά.

Στην πλήρη αξιοποίηση της τρίτης σειράς καθισμάτων συμβάλει -μεταξύ άλλων- και η δυνατότητα της δεύτερης σειράς να μετακινείται-σύρεται στο διαμήκη άξονα κατά 20 εκατοστά.

Άλλωστε, το γεγονός ότι από τα 13 εκατοστά της αύξησης του συνολικού μήκους τα 11,3 εκατοστά έχουν προέλθει από την επιμήκυνση του μεταξονίου, φαντάζει αρκετό ώστε να πείσει ακόμα και τους πιο επιφυλακτικούς για την άνεση και την πρακτικότητα που είναι ικανό να προσφέρει στο εσωτερικό του το VW Touran.

Mιλώντας για ένα μικρομεσαίων διαστάσεων MPV που στην ελληνική αγορά διατίθεται ως αποκλειστικά επταθέσιο, η επιλογή του TSI κινητήρα, χωρητικότητας 1,4 λίτρων και απόδοσης 150 ίππων, φαντάζει ως η πλέον ταιριαστή.

Όχι διότι το συγκεκριμένο μοτέρ αποτελεί μια δοκιμασμένη λύση αλλά γιατί ανάμεσα στις χαμηλού κυβισμού επιλογές που προσφέρει η γκάμα εκδόσεων του νέου Touran είναι η μοναδική που μπορεί να υποστηρίξει με απόλυτη επάρκεια την αποστολή ενός επταθέσιου πολυχρηστικού οχήματος.

Αν και είναι σχεδόν σίγουρο ότι στις μέρες μας μπορεί κανείς να ζήσει με πολύ λιγότερους από 150 ίππους και 250 Nm ροπής, όταν έρθει η στιγμή να αξιοποιήσεις τις μεταφορικές δυνατότητες του νέου Touran, η πληθωρική απόδοση του 1.400άρη TSI αποκτά πολύ διαφορετική αξία.

Οι επιδόσεις συνεπώς δεν λείπουν, όπως δεν λείπει και η ευκολία που χαρίζει στις μετακινήσεις σου η παρουσία του ημι-αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Το τελευταίο ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό και επιβαρύνει την τιμή του αυτοκινήτου κατά 2.000 ευρώ, εξασφαλίζοντας -μεταξύ άλλων- χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Βέβαια παρά τις επτά σχέσεις του DSG και το αισθητά βελτιωμένο σύστημα start&stop, σε αστικό περιβάλλον οι ενεργειακές απαιτήσεις του Touran απέχουν από τα νούμερα που ανακοινώνει η γερμανική φίρμα, κάνοντας την απουσία της τεχνολογίας αδρανοποίησης κυλίνδρων αν μη τι άλλο αισθητή.

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η εικόνα σε περιαστικές διαδρομές και στο εθνικό ή το επαρχιακό δίκτυο όπου την κατανάλωση καυσίμου ορίζει αποκλειστικά η διάθεσή σου να αναζητήσεις τις πραγματικές δυνατότητες του παραπάνω συνδυασμού.

Σε κάθε περίπτωση το πλαίσιο ανταποκρίνεται στην πίεση, κρύβοντας με τις αντιδράσεις του στο όριο τόσο το μέγεθος του γερμανικού MPV όσο και τον χαρακτήρα του.

Με τη βοήθεια και του ηλεκτρονικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, ο μπροστινός άξονας επιτρέπει στον οδηγό να σημαδεύει με απόλυτη ακρίβεια, χωρίς να είναι αναγκασμένος να τραβά το πόδι του από το δεξί πεντάλ.

Οι περιορισμένες κλίσεις του αμαξώματος αποτελούν μια ακόμα απόδειξη ότι το νέο Touran διεκδικεί κάτι περισσότερο από την αξιοπρεπή παρουσία του στην άσφαλτο, χωρίς παρόλα αυτά να θέτει υπό αμφισβήτηση την άνεση και την υψηλή ποιότητα κύλισης που οφείλει, ως οικογενειακού προσανατολισμού πρόταση, να προσφέρει.

auto.in.gr

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024