Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz SLK 2018: Τετρακίνητη, υβριδική και με... δύο οροφές

Mercedes-Benz SLK 2018: Τετρακίνητη, υβριδική και με… δύο οροφές

Η γερμανική φίρμα προετοιμάζει -και- τη νέα γενιά της SLK η οποία θα μοιράζεται την ίδια αφετηρία με την SL, και χάρη στη νέα πλατφόρμα MSA, θα αποκτήσει μια σειρά νέων "ιδιοτήτων" όπως η υβριδική και η τετρακίνητη, αλλά και πολύ περισσότερες επιλογές που φτάνουν ως την… οροφή.

Στο πλαίσιο του στόχου για βελτιωμένη αποδοτικότητα σε όλα τα νέα μοντέλα της, η Mercedes-Benz θα συμπεριλάβει και μια υβριδική έκδοση στην γκάμα της νέας γενιάς του δημοφιλούς roadster.

Αναλυτικότερα, η νέα SLK η οποία αναμένεται το 2018 θα βασιστεί σε μια καινούρια πλατφόρμα (MSA) που εξελίσσει η γερμανική φίρμα και η οποία θα είναι κοινή με την μεγαλύτερη SL, εξασφαλίζοντας επιπλέον ευελιξία και επιτρέποντας πολύ περισσότερες επιλογές από ποτέ.

Ως αποτέλεσμα η νέα SLK θα διαθέτει στις τάξεις της, μεταξύ άλλων, και μια υβριδική έκδοση η οποία θα επωφεληθεί από τεχνολογία αντίστοιχη αυτής που εξοπλίζει την υβριδική έκδοση της C-Class.

Παράλληλα, σε δεύτερο χρόνο, χάρη στην ευελιξία της νέας πλατφόρμας στην οποία θα βασιστεί, αναμένεται να υπάρξει και μια plug-in υβριδική έκδοση του γερμανικού roaster η οποία θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τις διαθέσιμες επιλογές του.

Εκτός από την υβριδική έκδοση, με πρίζα ή χωρίς, στις επιλογές της SLK αναμένεται να προστεθεί και αυτή της τετρακίνησης με τις ταχύτερες εκδόσεις να διαθέτουν σύστημα 4MATIC, ενώ δύο επιλογές αναμένεται να υπάρξουν και σε ό,τι αφορά την οροφή.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες η νέα γενιά της SLK θα διατίθεται τόσο με μεταλλική αναδιπλούμενη όσο και με υφασμάτινη οροφή.

Αυτό σημαίνει, αφενός ότι δύο διαφορετικές εκδοχές θα έχουν και την ανάλογη διαφορά κόστους κατασκευής-τιμής, προσφέροντας στους καταναλωτές ακόμη ευκολότερη πρόσβαση στην γκάμα του roadster και αφετέρου, ότι η νέα SLK θα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα μοντέλα όπως η Porsche Boxster και η Jaguar F-Type.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέχρι στιγμής γνωστά στοιχεία, η νέα SLK θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Βρέμης μαζί με την μεγαλύτερη SL ενώ η νέα κοινή τους πλατφόρμα θα δώσει τη δυνατότητα στην Mercedes-Benz να μπορεί να «μεταφέρει» τις νέες εξελίξεις τεχνολογίας που έχουν –και θα έχουν- συντελεστεί και στα sportscars της, χωρίς να αλλοιώσει το ξεχωριστό χαρακτήρα του καθενός.

Αυτό που δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί είναι το κατά πόσο η νέα αυτή πλατφόρμα που θα αποτελέσει αφετηρία για τα δύο roadster θα δώσει και τη νέα AMG GT Coupe.

Αν αυτό ισχύσει, τότε η πλατφόρμα ΜSA θα δώσει τα διαπιστευτήριά της ήδη από του χρόνου οπότε και αναμένεται να δώσει σημεία ζωής το μοντέλο που θα αναλάβει να αντικαταστήσει της SLS AMG.

Aυτό που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο για την SLS AMG είναι ότι θα εξοπλιστεί με το νέο twin-turbo V8 των 4,0 λίτρων που εξελίσσει η AMG και αναμένεται να φτάσει την ισχύ των 500 ίππων και ο οποίος θα συστηθεί πρώτα από το… καπό της C 63 AMG.

Auto Express

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024