Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Toyota Avensis 2015: Ανανέωση αλά ιαπωνικά

Toyota Avensis 2015: Ανανέωση αλά ιαπωνικά

H Toyota προετοιμάζει μια συνολική ανανέωση για το Avensis η οποία, εκτός από τις εθιμοτυπικές σχεδιαστικές αλλαγές, αναμένεται να περιλαμβάνει συνολικές βελτιώσεις στην γκάμα κινητήρων, αλλά και νέες αφίξεις καθώς και το νέο «πακέτο» τεχνολογιών ασφάλειας των Ιαπώνων, Toyota Safety Sense.

Η ιαπωνική φίρμα δίνει το στίγμα του ανανεωμένου Avensis στις sedan και estate εκδοχές του, οι οποίες και προορίζονται να πραγματοποιήσουν την πρεμιέρα τους για την προσεχή ελβετική διεθνή έκθεση αυτοκινήτου που ανοίγει αυλαία στις 3 Μαρτίου.

Αρχικά, όπως μαρτυρούν οι πρώτες εικόνες, το νέο Avensis αποκτά ανασχεδιασμένη «όψη» στα σχεδιαστικά πρότυπα των Aygo και Yaris ενσωματώνοντας την αισθητική που συνιστά τον νέο αισθητικό κώδικά της Toyota, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές υπόσχονται πολύ περισσότερα από νέα εμφάνιση για την οποία, παρεμπιπτόντως, είναι υπεύθυνο το σχεδιαστικό κέντρο των Ιαπώνων στη Γαλλία.

Έτσι, την ανανεωμένη του εικόνα θα πλαισιώσει και μια σειρά νέων κινητήρων οι οποίοι θα «ενισχύσουν τις επιδόσεις του μοντέλου όσο και την αποδοτικότητά του» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Toyota.

Αν και προς το παρόν οι Ιάπωνες δεν δημοσιοποιούν περαιτέρω στοιχεία για τη νέα γκάμα κινητήρων, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η «συμμόρφωση» του συνόλου τους με τις προδιαγραφές Euro6, ενώ στις αλλαγές θα συμπεριλαμβάνονται νέες, υπερτροφοδοτούμενες αφίξεις βενζίνης.

Παράλληλα, κάθε άλλο παρά μπορεί να αποκλειστεί και μια plug-in υβριδική έκδοση καθώς η Toyota επεκτείνει ολοένα την προσφορά υβριδικών εκδόσεων των μοντέλων της.

Τις αλλαγές του νέου Avensis θα πλαισιώσει και ο εξοπλισμός του με το νέο ολοκληρωμένο σύστημα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας των Ιαπώνων, Toyota Safety Sense, το οποίο, όπως έχει ανακοινωθεί σταδιακά θα εξοπλίζει όλα τα μοντέλα της φίρμας ξεκινώντας από φέτος.

Το Toyota Safety Sense περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το Pre-Collision System το οποίο, με τη συνδρομή μιας κάμερας τοποθετημένης στον καθρέφτη και ενός laser radar, ειδοποιεί τον οδηγό σε ενδεχόμενο επικείμενης σύγκρουσης και σε περίπτωση απουσίας αντίστοιχης πρωτοβουλίας, φρενάρει μειώνοντας την ταχύτητα του αυτοκινήτου έως και κατά 30 χλμ./ώρα.

Πέρα από τον πλουσιότερο εξοπλισμό ασφάλειας την ανανέωση του Avensis θα πλαισιώσει μια συνολική αναβάθμιση του εσωτερικού τόσο αισθητικά και σε επίπεδο υλικών όσο και τεχνολογικά με την προσθήκη των τελευταίων gadget που έχουν προστεθεί στο οπλοστάσιο της Toyota.

auto.in.gr

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024