Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μιλήστε στο αυτοκίνητό σας από απόσταση… by Volvo & Microsoft

Μιλήστε στο αυτοκίνητό σας από απόσταση… by Volvo & Microsoft

Η σουηδική φίρμα με τη συνεργασία της Microsoft κάνει πραγματικότητα το όνειρο του να δίνει κανείς φωνητικές εντολές στο αυτοκίνητό του από μακριά.

Μετά την ανακοίνωση της φιλόδοξης συνεργασίας Volvo-Microsoft το Νοέμβριο του 2015 και την αξιοποίηση των HoloLens, των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας της τελευταίας για την παροχή μιας διαφορετικής και τρισδιάστατης εμπειρίας σε επίπεδο πωλήσεων αυτοκινήτων, οι δύο εταιρείες κάνουν το επόμενο βήμα, κάνοντας πραγματικότητα ένα σχεδόν παιδικό όνειρο που «στοιχειώνει» σίγουρα τη γενιά εκείνων που μεγάλωσαν με τον David Hasselshoff στο τιμόνι του ΚΙΤΤ αλλά και αποτελεί πάγια επιθυμία των καταναλωτών με τις συσκευές.

Ο λόγος φυσικά για τη δυνατότητα εξ αποστάσεως ελέγχου ορισμένων λειτουργιών του αυτοκινήτου και του infotainment μέσω φωνητικών εντολών χάρη στο έξυπνο βραχιόλι της Microsoft, Band 2, μιας συσκευής που φοριέται σαν βραχιόλι και αρχικά σχεδιάστηκε για να μετρά ζωτικές λειτουργίες αλλά και κρατά «συνδεδεμένο» αυτόν που το φορά και πλέον δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη Volvo να «μιλάει» στο αυτοκίνητό του.

Μέσω του συγκεκριμένου gadget οι ιδιοκτήτες Volvo θα μπορούν από την άνοιξη του 2016 να υπαγορεύουν στο αυτοκίνητό τους εξ αποστάσεως να ενεργοποιήσει το σύστημα κλιματισμού, να βρει τον προορισμό τους προκειμένου όταν θα μπουν στο αυτοκίνητο να έχει ενεργοποιηθεί ήδη το σύστημα πλοήγησης ενώ θα μπορούν να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητό τους, να ενεργοποιούν τα “alarm” ή και την κόρνα μιλώντας απλά στον καρπό τους σαν πρωταγωνιστές μιας sci-fi περιπέτειας ή τυπικοί πράκτορες επιφορτισμένοι με την προστασία του προέδρου των ΗΠΑ.

Το μόνο που απαιτείται είναι η απόκτηση του Microsoft Band 2 και της αξιοποίησης της γνωστής εφαρμογής της φίρμας Volvo On Call η οποία πρωτοεμφανίστηκε το 2001 αποτελώντας ένα από τα πρώτα συστήματα τηλεματικής επικοινωνίας σε αυτοκίνητο, το λεγόμενο σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης ή e-Call και το οποίο από τότε έχει εμπλουτίσει το φάσμα των λειτουργιών του, επιτρέποντας τον έλεγχο λειτουργιών του αυτοκινήτου και υπηρεσιών σχετικών με το αυτοκίνητο μέσω smartphone.

«Η πρόθεσή της Volvo είναι να προσφέρει στον χρήστη του αυτοκινήτου μια όσο πιο εύκολη εμπειρία λειτουργικότητας γίνεται χρησιμοποιώντας ενστικτώδεις, κοντά στην ανθρώπινη φύση και εμπνευσμένους τρόπους. Με τον φωνητικό έλεγχο μόλις που αρχίσαμε να ξύνουμε την επιφάνεια των δυνατοτήτων που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία», σημείωσε για την νέα αυτή λειτουργικότητα ο Thomas Muller επικεφαλής εξέλιξης ηλεκτρονικών συστημάτων και ηλεκτροκινητήρων στην Volvo.

«Όταν παρουσιάζουμε μια καινοτομία δεν ενδιαφερόμαστε ποτέ στην παρουσίαση τεχνολογίας για την ίδια την τεχνολογία. Αν μια τεχνολογία δεν κάνει τη ζωή των πελατών μας ευκολότερη, καλύτερη, ασφαλέστερη ή πιο διασκεδαστική απλά δεν την αξιοποιούμε. Εξάλλου ποιος δεν ονειρεύτηκε να μπορεί να ελέγχει το αυτοκίνητό από ένα βραχιόλι στον καρπό του;» αναφέρει για την νέα τεχνολογία ο Klas Bendrik, επικεφαλής IT στην Volvo.

Επίσης όπως σημειώνει η Peggy Johnson στέλεχος της Microsoft, « Η συνεργασία μας με την Volvo θα συνεχίσει να στοχεύει σε καινοτόμες τεχνολογίες προκειμένου να βελτιώσουμε την συνολική αυτοκινητιστική εμπειρία και μόλις ξεκινήσαμε να καταλαβαίνουμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας για τη βελτίωση της ασφάλειας, της παραγωγικότητας».

auto.in.gr

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024