Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche Panamera 2017: Η ασυνήθιστη Porsche που γίνεται «συνήθεια»

Porsche Panamera 2017: Η ασυνήθιστη Porsche που γίνεται «συνήθεια»

Το αυτοκίνητο που ξεκίνησε την «καριέρα» του ως μια ασυνήθιστη Porsche για να μετασχηματιστεί σε εμπορική επιτυχία, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη δεύτερη γενιά του η οποία δίνει για μια ακόμα φορά το στίγμα της στο φωτογραφικό φακό.

Η νέα γενιά της Panamera κάνει για μια ακόμα -και ενδεχομένως τελευταία- φορά την εμφάνισή της ως δοκιμαστικό πρωτότυπο μπροστά από το κλείστρο του φωτογραφικού φακού καθώς όπως είχε δηλώσει ο Matthias Muller το φθινόπωρο του 2015 όταν ακόμα ήταν επικεφαλής της Porsche, η νέα δεύτερη γενιά του μοντέλου θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης η οποία ανοίγει τις πύλες της σε περίπου ένα μήνα.

Όπως και να έχει με την ημερομηνία άφιξής της, το δεδομένο είναι ότι η νέα Panamera θα έχει ως αφετηρία μια ολοκαίνουρια αρχιτεκτονική του ομίλου VW η οποία σταδιακά θα αποτελέσει αφετηρία για αρκετά –πολυτελή- μοντέλα των αυτοκινητοβιομηχανιών που στεγάζει ο γερμανικός όμιλος.

Αναλυτικότερα, η νέα Modular Standard Platform ή MSB, όπως ονομάζεται θα αξιοποιηθεί τόσο από την νέα γενιά της Bentley Continental όσο και –σε τροποποιημένη εκδοχή με τον κινητήρα στο πίσω τμήμα- για την νέα γενιά της εμβληματικής Porsche 911.

Ανεξαρτήτως των «διαδρομών» της νέας αρχιτεκτονικής στο… εσωτερικό του ομίλου, το δεδομένο είναι ότι σε ό,τι αφορά την Panamera θα συμβάλλει στον περιορισμό του βάρους της το οποίο αναμένεται να περιοριστεί έως και κατά 100 κιλά χάρη σε έναν έξυπνο συνδυασμό συνθετικών υλικών, αλουμινίου και – χάλυβα υψηλής αντοχής, που επιπλέον θα ενισχύσουν και την στρεπτική ακαμψία του τετράθυρου coupe.

Σχεδιαστικά δεν αναμένονται ριζικές αλλαγές στην απολύτως αναγνωρίσιμη σιλουέτα του τετράθυρου coupe με δεδομένο και το γεγονός ότι η Panamera παρά τις όποιες αρχικές ενστάσεις, έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως δημοφιλής. Παρ΄όλα αυτά οι σχεδιαστές της Porsche φαίνεται να έχουν φροντίσει να δώσουν περισσότερες καμπύλες στο τετράθυρο coupe τους προς όφελος μιας συνολικά κομψότερης εικόνας.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό το οποίο αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στο φωτογραφικό φακό, η Porsche αναμένεται να ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την τεχνολογία αφής, μειώνοντας έτσι δραστικά τον αριθμό των διακοπτών και αλλάζοντας αναλόγως και την αισθητική του θαλάμου.
Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, η νέα γενιά της Panamera αναμένεται να προσφέρει την ίδια ποικιλία εκδόσεων προσφέροντας περισσότερη ισχύ και αποδοτικότητα σε όλη την γκάμα.

Έτσι, για παράδειγμα, η Panamera S η οποία στην τελευταία ανανέωσή της αξιοποιεί twin-turbo V6 κινητήρα, αντί του V8 του παρελθόντος, αναμένεται να διατηρήσει τον ίδιο κινητήρα και στην νέα γενιά του μοντέλου.

Παρ΄όλα αυτά, ο V8 κινητήρας αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του στην κορυφή της γκάμας εξοπλίζοντας τις Turbo, Turbo S και GTS εκδόσεις προσφέροντας βελτιώσεις σε επίπεδο ισχύος, αλλά και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Από την γκάμα δεν πρόκειται να λείψει και η οικεία plug-in υβριδική έκδοση η οποία όμως αναμένεται να διαθέτει πιο compact και βελτιωμένης τεχνολογίας μπαταρίες οι οποίες θα της εξασφαλίζουν περισσότερη ηλεκτρική αυτονομία, μειώνοντας ταυτόχρονα το συνολικό βάρος της έκδοσης που σήμερα ανέρχεται σε δύο τόνους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Panamera ενδέχεται να αποχωριστεί το μηχανικό κιβώτιο από τις επιλογές της αν και κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Όπως και να έχει οι επιλογές για έκδοση με μεγαλύτερο μεταξόνιο αλλά και η τετρακίνηση, αναμένεται να δώσουν το παρών και στη νέα γενιά του τετράθυρου coupe.

AUTOMEDIA

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024