Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δοκιμές F1 2014 - Ταχύτερος όλων ο K. Raikkonen στην Χερέθ

Δοκιμές F1 2014 – Ταχύτερος όλων ο K. Raikkonen στην Χερέθ

Στην Ferrari F14 T και ειδικότερα στον K. Raikkonen ανήκει ο καλύτερος χρόνος της πρώτης ημέρας των χειμερινών δοκιμών της Χερέθ.


Η πρώτη ημέρα των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Χερέθ επιβεβαίωσε τις υψηλές προσδοκίες των φίλων της Formula 1, καθώς πέρα από τις αποκαλύψεις των νέων μονοθεσίων της Mercedes AMG Petronas και της Red Bull Racing, επεφύλασσε ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η δράση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.00 π.μ. με τον Lewis Hamilton να πραγματοποιεί έναν αναγνωριστικό γύρο πριν επιστρέψει στα pits. Σχεδόν μισή ώρα αργότερα, ο Βρετανός επανέλαβε την ίδια ακριβώς διαδικασία.

Η πρώτη κόκκινη σημαία της ημέρας δόθηκε εξαιτίας μηχανικής βλάβης που παρουσίασε το μονοθέσιο της Ferrari και ειδικότερα η F14 T του Kimi Raikkonen.

Ο Lewis Hamilton εισήλθε για τρίτη φορά στην πίστα, αυξάνοντας σταδιακά τον ρυθμό του. Οι Sergio Perez (Force India), Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) και Esteban Gutierrez δοκίμασαν, επίσης, την τύχη τους, πριν την πρώτη επισήμως καταγεγραμμένη έξοδο της σεζόν και την τρίτη εμφάνιση της κόκκινης σημαίας.

Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ήταν ο Lewis Hamilton, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του -οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για κατάρρευση της μπροστινής πτέρυγας- με αποτέλεσμα να χτυπήσει με ταχύτητα στα προστατευτικά ελαστικά.

Η έξοδος αυτή σήμανε και το τέλος των προσπαθειών του Βρετανού αλλά και συνολικά της Mercedes AMG Petronas.

Με τον Lewis Hamilton στα αποδυτήρια και τον Fernando Alonso να απολαμβάνει το μεσημεριανό του γεύμα, ο Kimi Raikkonen βρήκε την ευκαιρία να προσθέσει μερικούς ακόμη γύρους στο ενεργητικό του.

Ένας από αυτούς ήταν και ο ταχύτερος όλων, καθώς με χρόνο 1:27.104 ο Φινλανδός άφησε δεύτερο τον Lewis Hamilton και τρίτο τον Valtteri Bottas της Williams.

Η βροχή, σχεδόν 20 λεπτά πριν το τέλος της πρώτης ημέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Χερέθ, έδωσε την ευκαιρία στους πιο τολμηρούς να επιστρέψουν στην πίστα με βρόχινα ελαστικά.

Υπό βροχή πραγματοποίησε το ντεμπούτο της η RB10 της Red Bull Racing, με τον Sebastian Vettel να πραγματοποιεί τρεις γύρους, χωρίς ωστόσο να χρονομετρηθεί σε αυτούς.

Η καρό σημαία βρήκε τις οκτώ από τις έντεκα ομάδες του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος να έχουν εκμεταλλευτεί την πρώτη ημέρα των χειμερινών δοκιμών στην Ισπανία.

Η Lotus είχε δηλώσει εξαρχής ότι δεν θα συμμετάσχει σε αυτό τον κύκλο δοκιμών, η ρωσικών συμφερόντων Marussia αναμένεται να εμφανιστεί την Πέμπτη, ενώ η McLaren δεν κατάφερε να λύσει εγκαίρως τα προβλήματα στα ηλεκτρικά και τα υδραυλικά του νέου της μονοθεσίου.

auto.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024