Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Στα τυφλά» οδηγούν οι Βρετανοί

Αν και η οδήγηση χωρίς τα απαιτούμενα γυαλιά στη Βρετανία τιμωρείται με βαριές κυρώσεις, οι Βρετανοί φαίνεται να… επιλέγουν να ξεχνούν τα γυαλιά τους σπίτι.

Εκατομμύρια Βρετανοί οδηγοί φέρονται να μην φορούν γυαλιά στο τιμόνι, ενώ διαθέτουν συνταγογραφημένα γυαλιά και, σύμφωνα με το νόμο, θα έπρεπε να τα φορούν, αποκαλύπτει αντίστοιχη έρευνα που διεξήχθη από την One Poll.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ένας στους οχτώ Βρετανούς οι οποίοι θα έπρεπε να φορούν γυαλιά όταν οδηγούν παραδέχονται ότι δεν το κάνουν, οι περισσότεροι από αυτούς, επειδή θεωρούν ότι τους «χαλάνε την εικόνα».

Αναλυτικότερα, πιο επιρρεπείς στο να ξεχάσουν… επίτηδες τα γυαλιά στο σπίτι είναι οι κάτω των 44 ετών, ενώ πιο συνετοί εμφανίζονται οι διοπτροφόροι των 55 και άνω, οι οποίοι ξεχνούν τα γυαλιά τους κατά 15 φορές λιγότερο.

Το 43% από αυτούς που παραδέχτηκαν ότι δεν φορούν τα γυαλιά τους όταν οδηγούν, επικαλέστηκαν λόγους ματαιοδοξίας ενώ, οι υπόλοιποι χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: αυτών που, αν και έχουν συνταγογραφημένα γυαλιά, δηλώνουν ότι δεν χρειάζεται να τα φορούν καθώς βλέπουν και χωρίς αυτά και σε εκείνους που ισχυρίστηκαν ότι, συνήθως, τα ξεχνούν σπίτι.

Σε ό,τι αφορά τις συνέπειες του βρετανικού Κ.Ο.Κ., ανεξαρτήτως δικαιολογίας, η οδήγηση χωρίς γυαλιά όρασης, αν χρειάζονται, τιμωρείται με βαριά πρόστιμα και επισύρει έως και αφαίρεση διπλώματος.

Σε περίπτωση που ο οδηγός εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και υπάρξει τραυματισμός ή θάνατος, τότε η κατηγορία για τον οδηγό που δεν φορούσε τα γυαλιά του, θα είναι επικίνδυνη οδήγηση η οποία επισύρει φυλάκιση.

Επιπλέον, αν σε περίπτωση ατυχήματος και διεκδίκησης χρημάτων από ασφαλιστική διαπιστωθεί ότι ο οδηγός δεν φορούσε τα γυαλιά του, η ασφαλιστική θα μπορούσε δυνητικά να αρνηθεί την αποζημίωση, κάτι που όπως επισημαίνει ο επικεφαλής ασφαλιστικών ενώσεων στη Βρετανία, Graeme Trudgill: » ότι δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής, αλλά θα μπορούσε».

Auto Express

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024