Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi Prologue Concept: Προλογίζοντας το αισθητικό μέλλον

Audi Prologue Concept: Προλογίζοντας το αισθητικό μέλλον

Η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει στην Πόλη των Αγγέλων το πρωτότυπο βάσει του οποίου θα διαμορφωθεί η σχεδίαση αλλά και ο gadget κατάλογος των μελλοντικών μοντέλων της.


Μετά από πολλαπλά teaser η γερμανική φίρμα, παρουσίασε επισήμως στην έκθεση του Los Angeles το Prologue Concept το οποίο αναλαμβάνει να συστήσει την εξέλιξη του σχεδιαστικού κώδικα της Audi.

Το «όχημα» που επέλεξε η Audi είναι ένα κομψό coupe λίγο μικρότερο σε μήκος από την ναυαρχίδα της φίρμας, Α8 με την εύστοχη ονομασία, Prologue.

Σε επίπεδο αισθητικής το Prologue διαθέτει μια μονοκόμματη και χαμηλότερα τοποθετημένη γρίλια σε σχέση με το γνωστό μοτίβο των μοντέλων παραγωγής την οποία πλαισιώνουν Matrix τεχνολογίας laser φωτιστικά σώματα, γυαλιστερό μαύρο spoiler και αιχμηρές εισαγωγές αέρα με πρόσθετα τμήματα μετάλλου που παραπέμπουν στο σχήμα του διαμαντιού.

Στις λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν συγκαταλέγεται η πλήρης απουσία χειρολαβών στις πόρτες οι οποίος ανοίγουν με ένα άγγιγμα χάρη σε ένα ηλεκτρομηχανικό αντίστοιχο σύστημα.

Στο ίδιο μήκος αισθητικού κύματος κινούνται και οι υπόλοιπες επιφάνειες του αμαξώματος με τις έντονες πτυχώσεις του μετάλλου, ενώ την επιβλητική εικόνα συμπληρώνουν οι μεγάλοι θόλοι που φιλοξενούν τροχούς 22 ιντσών.

Στο πίσω τμήμα, η προσέγγιση είναι πιο συντηρητική σε σχέση με την «όψη» χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στερείται κομψότητας αλλά και σύγχρονου στυλ που ενισχύεται από τα τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα.

Ο θάλαμος επιβατών διακρίνεται για την μινιμαλιστική προσέγγιση χωρίς υπερφίαλες εξάρσεις, με τα ακριβά υλικά (δέρμα, αλουμίνιο και ξύλο) και την άψογη συναρμογή να δίνουν τον τόνο.

Την εικόνα συμπληρώνουν πλήθος gadget στα οποία συγκαταλέγεται ένα πλήθος οθονών αφής για τον οδηγό και τον συνοδηγό έξυπνα κρυμμένων στις επιφάνειες του ταμπλό χωρίς να επιβαρύνουν τη σχεδίαση.

Παράλληλα, το Prologue διαθέτει ένα έξυπνο σύστημα το οποίο μπορεί να ταυτοποιήσει τον οδηγό μέσω του κινητού του και να ρυθμίσει αυτομάτως μια σειρά παραμέτρων, από το σύστημα κλιματισμού, το κάθισμα, το σύστημα ψυχαγωγίας και το σύστημα πλοήγησης ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις συνήθειες του.

Ενδεικτικό της τεχνολογικής γενναιοδωρίας του γερμανικού concept είναι ότι ακόμα και τα προσκέφαλα των πίσω καθισμάτων, αναγνωρίζουν την παρουσία επιβατών και ανοίγουν και κλείνουν αυτομάτως.

Σε ό,τι αφορά το μηχανικό σύνολο, το Prologue εξοπλίζεται με ένα V8 TFSI χωρητικότητας 4,0 λίτρων με απόδοση 605 ίππων και 750 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων tip-tronic και το σύστημα τετρακίνησης quattro, δίνοντας τη δυνατότητα στο κομψό coupe να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα.

auto.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024