Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Renault Alpine AS1: Η sportscar αφετηρία μιας νέας γαλλικής «οικογένειας»

Renault Alpine AS1: Η sportscar αφετηρία μιας νέας γαλλικής «οικογένειας»

Η στιγμή που το πρώτο μοντέλο της «νέας» Alpine, ένα διθέσιο sportscar θα είναι έτοιμο για το κοινό δεν αργεί πλέον και όπως εξηγεί στέλεχος της Renault, θα συμπληρωθεί από μια σειρά πολύ διαφορετικών μοντέλων που θα συστήσουν την γκάμα της νέας φίρμας.


Η γαλλική φίρμα ετοιμάζει την αναβίωση της Alpine και όπως όλα δείχνουν, πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το πρώτο νέο μοντέλο με τα διακριτικά Alpine που αναμένεται το 2016 και θα είναι ένα διθέσιο sportscar.

Παράλληλα, όμως, όπως αποκαλύπτει ο Bruno Ancelin στέλεχος της Renault, η Alpine δεν θα περιοριστεί μόνο στα sporstcars καθώς οι Γάλλοι ετοιμάζουν μια πλήρη γκάμα η οποία θα περιλαμβάνει έως και SUV μοντέλα, ενώ δεν αποκλείονται και οι υβριδικές εκδόσεις.

Αναλυτικότερα, όπως δήλωσε ο Bruno Ancelin, στέλεχος της Renault από τη διεθνή έκθεση της Γενεύης η οποία έριξε αυλαία την προηγούμενη εβδομάδα, για την «νέα» Alpine: «Εργαζόμαστε για το πρώτο μοντέλο της φίρμας και με αφορμή αυτό το πρώτο αυτοκίνητο επεξεργαζόμαστε τη διαμόρφωση της γκάμας. Το πρώτο μας μοντέλο το οποίο θα ονομάσουμε ΑS1 (Alpine Sport 1) αποτελεί προτεραιότητά μας, ωστόσο πρέπει να δούμε ποια θα είναι τα μοντέλα που θα συμπληρώσουν την γκάμα».

Σε ό,τι αφορά τα διαπιστευτήρια της φίρμας αξίζει να σημειωθεί ότι ο B. Ancelin, τοποθετεί την «νέα» Alpine και το νέο sportscar απέναντι σε προτάσεις των Porsche και Audi χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο η Renault να αξιοποιήσει τη συνέργεια με την Nissan αλλά και την Daimler, προκειμένου να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επίσης όπως σημείωσε ο ίδιος «το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να αναβιώσουμε μια φίρμα και να έχουμε ένα μόνο μοντέλο. Δεν είναι βιώσιμο».

Όπως εξήγησε ο ίδιος: «αν θέλεις μια βιώσιμη πορεία σε ορισμένες αγορές είσαι υποχρεωμένος να έχεις ένα υβριδικό στην γκάμα σου. Έτσι και εμείς θα δημιουργήσουμε μια γκάμα με αρκετά διαφορετικού προσανατολισμού μοντέλα».

«Προς το παρόν ωστόσο, πρέπει να απαντήσουμε σε μια σειρά ερωτήσεων όπως τι τεχνολογία χρειαζόμαστε, τι κινητήρες, τι αμαξώματα, αν θα είναι όλα sportscars ή αν τελικά θα υπάρξουν και ορισμένα SUV;»

Όπως και να έχει με τα μοντέλα που θα διαμορφώσουν την νέα γκάμα της Alpine, o Β. Ancelin επιβεβαίωσε ότι το πρώτο θα είναι ένα sportscar με χαμηλό κέντρο βάρους.

Auto Express

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024