Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Renault KAPTUR 4x4: Από τη Ρωσία με αγάπη

Renault KAPTUR 4×4: Από τη Ρωσία με αγάπη

Αν και εξελίχθηκε με γνώμονα τις ανάγκες της ρωσικής αγοράς, το αποκλειστικά τετρακίνητο Renault KAPTUR δείχνει έτοιμο να κατακτήσει και τις υπόλοιπες αγορές της γηραιάς ηπείρου.


Θυμίζει το μέχρι σήμερα γνωστό Renault Capture, διαθέτει ωστόσο ρωσική υπηκοότητα, σύστημα μόνιμης τετρακίνησης και ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.

Το KAPTUR, περί αυτού ο λόγος, απευθύνεται στην αγορά της Ρωσίας απ’ όπου και ξεκινά την εμπορική του πορεία, έχοντας εξελιχθεί με γνώμονα τις κλιματολογικές συνθήκες της ευρύτερης περιοχής και τις ανάγκες ενός πολύ συγκεκριμένου κοινού.

Πέρα από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος -από τα 17 εκατοστά του Captur έχουμε φτάσει στα 20,4 εκατοστά- το ΚΑPTUR διαθέτει και αισθητά μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις.

Με μήκος που ξεπερνά τα 4,33 μέτρα (το Captur φτάνει στα 4,12 μέτρα), το ρωσικών προδιαγραφών KAPTUR φλερτάρει με την κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων crossovers.

Πάνω από τα επίπεδα του «δικού μας» Captur κινείται τόσο το πλάτος όσο και το μήκος του μεταξονίου, την ίδια στιγμή που το κέρδος του χώρου αποσκευών φτάνει τα 10 λίτρα.

Σε επίπεδο σχεδιασμού, τα δύο αυτοκίνητα ακολουθούν την ίδια λογική με το τετρακίνητο KAPTUR να ξεχωρίζει χάρη στα ανασχεδιασμένα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED που κοσμούν το μπροστινό τμήμα του.

Σύγχρονος είναι και ο διάκοσμος στο εσωτερικό, γεγονός που δεν οφείλεται αποκλειστικά στις ελκυστικές σχεδιαστικές γραμμές των επιφανειών του ταμπλό αλλά και στις επίκαιρες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας με τις οποίες εξοπλίζεται το γαλλικό crossover.

Aνάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MEDIA NAV με τις εκτεταμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και την έγχρωμη οθόνης αφής μεγέθους 7 ιτνσών.

Αν και δεν γίνεται λόγος για το σύστημα τετρακίνησης με το οποίο εξοπλίζεται το Renault KAPTUR, είναι πιθανό αυτό να προέλθει από το «αδερφό» Dacia Duster.

Άγνωστοι παραμένουν και οι κινητήρες με τους οποίους η Renault θα εφοδιάσει το συμπαγών διαστάσεων crossover, το οποίο θα παράγεται σε εργοστάσιο που διατηρεί ο γαλλικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών στη Ρωσία και θα προσφέρεται -από το ερχόμενο καλοκαίρι- στις αγορές της ευρασιατικής τελειωνιακής ένωσης.

auto.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024