Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz E-Class Coupe 2017: Κομψός δυναμισμός

Mercedes-Benz E-Class Coupe 2017: Κομψός δυναμισμός

Η γερμανική φίρμα προσθέτει ένα ακόμα νέας γενιάς δυναμικό coupe στο παλμαρέ της με την μορφή της αντίστοιχης έκδοσης της E-Class.


Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε την τρίτη και κομψότερη έκδοση αμαξώματος της E-Class πριν την επίσημη πρεμιέρα της που θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση του Detroit στις 8 Ιανουαρίου.

Μια ματιά στην αισθητική του δυναμικού coupe αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι η γερμανική φίρμα ακολούθησε την ίδια σχεδιαστική γραμμή με τις C και S-Class Coupe, για την «μετατροπή» της E-Class σε coupe διατηρώντας ωστόσο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νεότερης E-Class όπως μαρτυρά το μπροστινό τμήμα καθώς και η λεπτομέρεια της σταθερής γυάλινης τριγωνικής επιφάνειας πριν την τρίτη κολώνα.

Ανεξαρτήτως αισθητικής, το γεγονός είναι ότι η νέα γενιά της E-Class Coupe συνεπικουρούμενης της σημαντικής αύξησης των διαστάσεών της που συνοψίζονται σε 4,82 μ. μήκος, 1,86 μ. πλάτος και σε 1,43 μ. ύψος σε συνδυασμό και με την αύξηση του μεταξονίου κατά 11 εκ. στα 2,87 μέτρα εξασφαλίζει πολύ περισσότερους χώρους και άνεση στους επιβαίνοντες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού αποτελεί ότι σύμφωνα με τις συστάσεις, ο χώρος για τα κάτω άκρα των επιβατών του πίσω καθίσματος έχει αυξηθεί κατά 7,4 εκατοστά.

Εκτός από την επιπλέον ευρυχωρία, το εσωτερικό υπακούει στην ίδια αισθητική και τεχνολογική γραμμή της E-Class διαθέτοντας στοιχεία όπως η «διπλή» ενιαία οθόνη των 12,3 ιντσών που φιλοξενεί τις ενδείξεις του πίνακα οργάνων και του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Φυσικά την εικόνα συμπληρώνουν οι δερμάτινες επενδύσεις και όλα τα στοιχεία πολυτέλειας όπως και τεχνολογίας που συναντάμε και στην τετράθυρη έκδοση από το Apple CarPlay και το Android Auto ως το Comand Online και τη δυνατότητα σύνδεσης στο Internet. Από το είδος δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι συνήθεις πινελιές πολυτέλειας προαιρετικές ή μη όπως για παράδειγμα το σύστημα ατμοσφαιρικού εσωτερικού φωτισμού τον οποίο εγγυώνται 64 LED.

Σε ο,τι αφορά τους κινητήρες –και- η E-Class Coupe θα είναι αρχικά διαθέσιμη με μια σειρά τετρακύλινδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου 2,0 λίτρων ενώ την προσωρινή κορυφαία -μέχρι την άφιξη των AMG- έκδοση θα εξοπλίζει V6 3,0 λίτρων ισχύος 333 ίππων σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Στον αντίποδα θα τοποθετηθεί ο ισχύος 194 ίππων αποδοτικός diesel κινητήρας των 1950 κ.εκ. ο οποίος θα εξοπλίζει την E 220d και περιορίζει την κατανάλωση καυσίμου σε 4,0 λίτρα /100 χλμ. Τις άλλες δύο εκδόσεις κινητήρα Ε 200 και Ε 300 θα εξοπλίσει ο τετρακύλινδρος βενζίνης των 2,0 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 184 και 245 ίππων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι εκδόσεις εξοπλίζονται ως standard με το αυτόματο εννέα σχέσεων, κιβώτιο της γερμανικής φίρμας.

Επίσης εκτός από τον προφανή επιπλέον δυναμισμό τον οποίο εξασφαλίζουν οι coupe αναλογίες της, η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει μεγαλύτερα μετατρόχια (6,7 εκ. μπροστά και 6,8 εκ. πίσω) προς όφελος των δυναμικών οδικών της χαρακτηριστικών ενώ διαθέτει μια ανασχεδιασμένη και κατά 1,5 εκατοστό χαμηλότερη ανάρτηση. Παράλληλα στην περίπτωση επιλογής του προαιρετικού συστήματος ρυθμιζόμενων αναρτήσεων Dynamic Body Control η απόσταση από το έδαφος μειώνεται περαιτέρω, ενώ διαθέσιμη επίσης είναι και η αερανάρτηση.

auto.in.gr

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024