Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
GP Ουγγαρίας 2015: Ο S. Vettel  ξαναχτυπά!

GP Ουγγαρίας 2015: Ο S. Vettel ξαναχτυπά!

Τη δεύτερη φετινή νίκη του κατέκτησε ο S. Vettel στο επεισοδιακό GP Ουγγαρίας. Στο βάθρο και οι Kvyat-Ricciardo στην καλύτερη φετινή εμφάνιση της Red Bull.

Συγκλονιστικές ανατροπές και ανακατατάξεις επιφύλασσε το GP Ουγγαρίας το οποίο ξεκίνησε με τις δύο Ferrari να πετάγονται μπροστά από τα μονοθέσια της Mercedes και τον L. Hamilton να βγαίνει εκτός πίστας, χάνοντας την επαφή του με την κορυφή.

Ο S. Vettel τέθηκε από την πρώτη στιγμή επικεφαλής του αγώνα, με τον K. Raikkonen να τον ακολουθεί σε μικρή απόσταση και τον N. Rosberg να μην μπορεί να ασκήσει ουσιαστική πίεση από την τρίτη θέση.

Την ταχύτητα του μονοθεσίου του αξιοποίησε και ο D. Ricciardo ανακτώντας το έδαφος που έχασε κατά τη διάρκεια της εκκίνησης, ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησε και ο L. Hamilton, φτάνοντας έως και την τέταρτη θέση.

Μέχρι τα μέσα του αγώνα όλα έδειχναν ότι οι δύο Ferrari θα κάνουν την έκπληξη ανεβαίνοντας στα δύο ψηλότερα σκαλιά του βάθρου και ότι οι Rosberg και Hamilton θα πάλευαν μέχρι τέλους για τους βαθμούς της τρίτης θέσης.

Σε ό,τι αφορά τον Φιλανδό, ένα πρόβλημα στο υβριδικό σύνολο της Ferrari αρχικά τον ανάγκασε να πέσει στις πιο πίσω θέσεις και στη συνέχεια να εγκαταλείψει οριστικά τον αγώνα.

Πριν συμβεί αυτό, ωστόσο, η έξοδος του Hulkenberg, την οποία προκάλεσε η κατάρρευση της μπροστινής αεροτομής του μονοθεσίου του, έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα.

Οι διαφορές ανάμεσα στους πιλότους εκμηδενίστηκαν. Ο Rosberg πολύ γρήγορα βρέθηκε πίσω από τον Vettel , την ώρα που ο L. Hamilton στην προσπάθειά του να βρεθεί μπροστά από τον D. Ricciardo συγκρούστηκε με το μονοθέσιο της Red Bull, σπάζοντας την μπροστινή αεροτομή.

Μετά την αντικατάσταση της μπροστινής αεροτομής και την ποινή διέλευσης από τα pit, o Βρετανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής όχι μόνο βρέθηκε εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας, αλλά έβλεπε και τον N. Rosberg να συνεχίζει από τη δεύτερη θέση.

Ο Γερμανός αν και είχε τον χρόνο να απειλήσει τον S. Vettel δεν κατάφερε να διατηρηθεί σε τέτοια απόσταση που θα του επέτρεπε να κάνει χρήση του DRS. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο D. Ricciardo έκλεινε γύρο με τον γύρο την απόσταση που τον χώριζε από τη δεύτερη θέση και δεν δίστασε να επιχειρήσει να προσπεράσει το κατά γενική ομολογία ταχύτερο μονοθέσιο της Mercedes.

Το αποτέλεσμα ήταν η μπροστινή αεροτομή της Red Bull να έρθει σε επαφή με το πίσω ελαστικό του N. Rosberg, προκαλώντας το κλαταρισμά του. Ο D. Kvyat πέρασε στη δεύτερη θέση όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα, ο D. Ricciardo επέστρεψε μετά το αναγκαστικό pit stop στην τρίτη θέση, ενώ ο N. Rosberg ήταν αναγκασμένος να παλέψει με τον J. Button για την όγδοη θέση.

Με τον L. Hamilton να τερματίζει έκτος και τον N. Rosberg όγδοο, η απόσταση ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes διευρύνθηκε στους 21 βαθμούς.

Πέρα από την εξαιρετική εμφάνιση του S. Vettel και των δύο Red Bull, αξίζει να σημειωθεί πως και τα δύο μονοθέσια της McLaren κατάφεραν να τερματίσουν μέσα στην βαθμολογούμενη δεκάδα, σε αντίθεση με τη Williams που είδε τους Massa και Bottas να κατατάσσονται στη 12η και τη 13η θέση αντιστοίχως.

Δείτε τααναλυτικά αποτελέσματατου GP Ουγγαρίας, τις βαθμολογίες στα πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών της Formula 1 και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτή στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

auto.in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024