Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz MAGIC BODY CONTROL: Μαγικό χαλί

Mercedes-Benz MAGIC BODY CONTROL: Μαγικό χαλί

Με τη βοήθεια μιας κάμερας που σαρώνει σε πραγματικό χρόνο το οδόστρωμα και των ενεργών αναρτήσεων, το MAGIC BODY CONTROL της Mercedes-Benz προσφέρει μια μοναδική εμπειρία οδήγησης.


Την άνεση, την ασφάλεια και τη δυναμική ακόμα και σε δρόμους που δεν φημίζονται για την ποιότητα του οδοστρώματός τους υπόσχεται το MAGIC BODY CONTROL που εφοδιάζει τις κορυφαίες προτάσεις της Mercedes-Benz.

To ΜAGIC BODY CONTROL συνδυάζει για πρώτη φορά την ικανότητα μιας κάμερας να σκανάρει σε πραγματικό χρόνο τη μορφολογία του οδοστρώματος και τη χάραξη του δρόμου με τη δυνατότητα των ενεργών αναρτήσεων να προσαρμόζουν τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του.

Την αρχή, λοιπόν, κάνει το ROAD SURFACE SCAN, το οποίο μέσα σε ελάχιστο χρόνο εξασφαλίζει το ακριβές προφίλ της διαδρομής που ακολουθεί.

Τοποθετημένη στο παρμπρίζ, η κάμερα συλλέγει δεδομένα που δεν αφορούν μόνο την κατάσταση του οδοστρώματος αλλά και τη χάραξη του δρόμου, δίνοντας την ευκαιρία στην ηλεκτρονικά μονάδα διαχείρισης να προσαρμόσει κατάλληλα τη λειτουργία της ανάρτησης.

Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει το Active Body Control και ειδικότερα τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα υδραυλικά έμβολα με τα οποία εξοπλίζονται οι αναρτήσεις και των τεσσάρων τροχών.

Μεταβάλλοντας την πίεση του υδραυλικού υγρού στο εσωτερικό των εμβόλων, το Active Body Control διαφοροποιεί τα χαρακτηριστικά απόσβεσης της ανάρτησης και την ίδια στιγμή αντισταθμίσει φαινόμενα, όπως η πλεύση του αμαξώματος στον διαμήκη ή στον κάθετο άξονα.

Στην περίπτωση της νέας Mercedes-Benz S-Class Coupe το επονομαζόμενο «Curve tilting function» συνιστά ακόμα μία τεχνολογική καινοτομία που στηρίζεται στις βασικές αρχές λειτουργίας του ROAD SURFACE SCAN, του MAGIC BODY CONTROL και του Active Body Control.

Επιλέγοντας τη διαμόρφωση «Curve» και σε ταχύτητες από 15 έως 180 χλμ./ώρα, τα υδραυλικά έμβολα των αναρτήσεων προσαρμόζουν τη λειτουργία τους με τέτοιο τρόπο, ώστε η κλίση του αμαξώματος να είναι ανάλογη της στροφής που ακολουθεί.

Η κίνηση του αμαξώματος θυμίζει αυτή ενός σκιέρ ή ενός μοτοσικλετιστή, ωστόσο, σκοπός του της συγκεκριμένης λειτουργίας δεν είναι αυξήσει την ταχύτητα κίνησης κατά τη διάρκεια μιας στροφής, αλλά να εξασφαλίσει μια πιο ευχάριστη εμπειρία οδήγησης.

auto.in.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024